Нейтральна Мальта вимагає від Росії вивести війська з України

Нейтральна Мальта вимагає від Росії вивести війська з України

Укрінформ
Конституційна нейтральність Мальти не означає, що ця середземноморська країна залишається байдужою до страждань та болю, що спричинені російською агресією проти України, тож Мальта закликає Росію вивести свої війська з України.

Про це сьогодні у Нью-Йорку під час виступу на Генеральній Асамблеї ООН заявив прем’єр-міністр Мальти Роберт Абела, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми є свідками російського порушення міжнародного права, коли вона продовжує свій наступ на Україну. Відповідь Мальти на ситуацію в Україні та на інші кризи по усьому світу виходить з цінності нейтральності, що записана в нашій Конституції. Але нейтральність Мальти не означає, що ми не будемо прямо заперечувати військову агресію та одноосібні дії проти членів міжнародного співтовариства та проти порядку, що оснований на правилах», - наголосив мальтійський урядовець.

Читайте також: Путін марно сподівається на припинення підтримки України - прем'єр Греції в ООН

«Нейтральність не означає, що нам байдуже до того, що відбувається навколо. Ми ніколи не були і не будемо нейтральними, коли бачимо біль та страждання, що спричинені протиправним вторгненням. У дусі миру, ми закликаємо Росію вивести свої сили з суверенної території України, і закликаємо всі держави, що тут зібралися, об’єднатися, та покласти край цій війні», - додав Абела.

Він зауважив, що війна є трагедією для населення країни, яке від неї страждає. Наслідки війни мають відлуння по усьому світу, і це стосується також продовольчої безпеки. За словами мальтійського прем’єра, кількість людей у світі, що страждають від голоду, за чинними оцінками, протягом минулих кількох років зросла додатково на 122 мільйони людей по усьому світу. Війна Росії проти України зробила цю ситуацію ще більш важкою й драматичною.

«Мальта закликає Росію повернутися до Чорноморської зернової ініціативи, та не чинити їй перешкоди, щоб поставки продовольства з України дозволили нагодувати тих, хто цього найбільше потребує… Бути нейтральним, - не означає, що Мальта ігнорує проблеми, перед якими постають наші сусіди», - заявив Абела.

Читайте також: Рютте в ООН закликав підтримати Україну та виступити проти Путіна

Як повідомлялося, 19 - 25 вересня у Нью-Йорку відбувається тиждень високого рівня Генасамблеї ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-