Зеленський про зустріч із Байденом: Ми досягли важливих результатів

Зеленський про зустріч із Байденом: Ми досягли важливих результатів

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський назвав «продуктивними й потужними» переговори в четвер із Президентом США Джо Байденом, наголосивши на досягненні важливих результатів під час зустрічі.

Про це він сказав у підсумковому слові за результатами перемовин у Білому домі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми досягли важливих результатів, ми погодилися працювати над низкою стратегічних рішень», - наголосив Зеленський.

Він зазначив, що це дозволить попередити будь-яку нову агресію проти України. 

Читайте також: Байден відзначив хоробрість українців: Вони надихають світ

Президент також зауважив, що це – один із результатів зусиль на Вільнюському саміті НАТО, декларації країн G7, а також двосторонніх домовленостей у сфері безпеки. 

«По-друге, ми досягли нової домовленості щодо посилення оборонних спроможностей України», - зауважив Зеленський, додавши, що більше деталей буде оголошено згодом.

Читайте також: Зеленський подякував польському народу за підтримку українців

Він подякував США за новий пакет оборонної підтримки України, який містить саме те, що потрібно українським військовим зараз.

Глава Української держави також повідомив про готовність Сполучених Штатів допомагати Україні з посиленням протиповітряної оборони, зокрема, в зимовий період. 

Читайте також: Новий пакет оборонної допомоги США зосередиться на ППО - Салліван

Крім того, за його словами, під час зустрічі були обговорені певні кроки щодо розширення експорту зерна з України, а також досягнуто домовленості щодо продовження роботи над формулою миру

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський у четвер перебуває з візитом у Вашингтоні, де заплановані його зустрічі з представниками Конгресу США, Пентагону й іншими представниками американської влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-