Війна Росії спрямована на зміцнення «верховенства безправ’я» у світі – Японія в ООН

Війна Росії спрямована на зміцнення «верховенства безправ’я» у світі – Японія в ООН

Укрінформ
Прем’єр-міністр Японії Фуміо Кішіда назвав війну РФ проти України чинником, який посилює «верховенство безправ’я» в усьому світі, та закликав до негайного припинення агресії і встановлення миру на принципах Статуту ООН.

Про це він заявив у середу під час виступу на засіданні Ради Безпеки ООН, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Російська агресія проти України викликає ще більшу стурбованість щодо так званого «верховенства безправ’я» по всьому світу», - наголосив глава японського уряду.

Читайте також: Чапутова: ООН має зробити те, для чого створена – відновити мир

У цьому зв’язку він підкреслив, що світ не може змиритися з виникненням нового – другого або третього осередку війни, такого як Росія розв’язала в Україні. Тому, за його словами, наразі важливо добитися миру в Україні відповідно до Статуту ООН, щоби захистити міжнародний порядок, заснований на принципах верховенства права.

«Агресія має припинитися негайно. Усі (російські – ред.) війська мають бути виведені негайно і без жодних умов», - наголосив Кішіда.

Він підкреслив, що не можна терпіти жодних спроб агресорів в односторонньому порядку змінити усталені кордони силою, а також шляхом примусу.

Читайте також: Голова Радбезу ООН: Боротьба України – справа кожного, хто прагне жити у світі вільних і рівних націй

Водночас японський прем’єр нагадав про «безвідповідальну ядерну риторику» РФ, розгортання ядерних спроможностей в Білорусі, а також окупацію й мілітаризацію Запорізької атомної електростанції. «Все це загроза міжнародному миру й безпеці», - наголосив Кішіда.

Крім того, прем’єр-міністр Японії вказав на неприйнятність зловживання правом вето, щоби чинити перепони для рішень Радбезу ООН та підривати авторитет цього органу.

Як повідомляв Укрінформ, у середу Президент України Володимир Зеленський заявив, що Росія як держава-терорист має на меті «підірвати всі дамби міжнародних норм, які мають захищати світ від воєн».

Фото: ООН

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-