Потрібно повернути конкурси на державні посади категорії «А» - Корнієнко

Потрібно повернути конкурси на державні посади категорії «А» - Корнієнко

Укрінформ
Наступного року влада планує розглянути питання повернення конкурсів на зайняття посад державної служби, передусім категорії «А».

Про це повідомив перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко під час «Рішельє-форум. Інституційна стійкість публічної служби в умовах війни», передає Укрінформ.

«Актуальним наразі є питання повернення конкурсів на посади державної служби», - зауважив він. 

Корнієнко зазначив, що наступного року влада та парламент буде серйозно займатися цим питанням, «дискусія буде відновлюватись».

«Моя позиція незмінна, повертати треба, але починаючи з категорії «А», не грузити поки що конкурсами центральні органи виконавчої влади на місцях, бо там є чим займатися, через війну, зокрема. Але такі базові посади категорії «А», топ наш, треба повертати (конкурс - ред.)», - наголосив він.

Перший віцеспікер українського парламенту наголосив, що необхідно думати, як грамотно відновити конкурси на зайняття посад на державну службу, «щоб знову не потрапити у воронку ста конкурсів за день».

Читайте також: Оновлений Укроборонпром повертає конкурсний відбір кандидатів на керівні посади

«Як ми повертаємо декларування то, напевно, треба говорити і про повернення конкурсів», - резюмував він.

Як повідомлялося, Голова Національного агентства України з питань державної служби (НАДС) Наталія Алюшина вважає, що на сьогодні є всі технічні та організаційні можливості для відновлення конкурсів у всіх державних органах.

Фото: rada.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-