В ОП пояснили, чому Кремль прагне до «переговорів» з Україною

В ОП пояснили, чому Кремль прагне до «переговорів» з Україною

Укрінформ
Президент РФ Володимир Путін не прагне переговорів у класичному розумінні, а має на увазі виключно один із трьох сценаріїв.

Таку думку висловив радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк мережі X (колишній Твіттер), передає Укрінформ.

У дописі Подоляк закликав міжнародну спільноту не реагувати на брехливі розмови РФ про "переговори": "Не тіште себе ілюзіями, що нинішня Росія здатна якось домовлятися. Не дайте себе вкотре обдурити. Бо сам Путін говорить не про переговори в класичному розумінні, а виключно про один із трьох сценаріїв".

Один з таких сценаріїв, за словами радника глави ОП, передачає натиснути на Україну та змусити її капітулювати, заморозити конфлікт до наступного етапу.

Якщо це не вдасться, другий сценарій має забезпечити Росії оперативну паузу, аби ще більше озброїти свої війська та продовжити вчиняти воєнні злочини, наголосив Подоляк.

Коли ж не вийде й це, є третій сценарій, аби уникнути програшу РФ та трансформаційної революції й "не втратити обличчя", заявив він.

Читайте також: Україна сама має визначати, коли проводити вибори або розпочинати мирні переговори – речник ЄС

"Все це дуже примітивно, передбачувано та банально, коли ми говоримо про плани Росії. Тому ще раз - живіть без ілюзій, не слухайте Росію, не звертайте уваги на геноцидні бажання "колективного Путіна", - зазначив Подоляк.

Як повідомлялося, президент Бразилії Лула да Сілва висловив думку, що Генеральна Асамблея ООН - це можливість посадити за стіл переговорів президентів України та РФ.

Президент Володимир Зеленський у червні заявляв, що РФ розглядає можливість переговорів для замороження конфлікту і накопичення сил та подальшого розширення своєї агресії. Тому дипломатичні переговори неможливі, доки російські загарбники перебувають на українській землі.

Державний секретар США Ентоні Блінкен наголошував, що не вбачається "жодних ознак інтересу до дипломатії з боку Володимира Путіна".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-