Нідерланди допомагають єднати світ заради наших спільних цінностей – Зеленський

Нідерланди допомагають єднати світ заради наших спільних цінностей – Зеленський

Укрінформ
Нідерланди допомагають єднати світ заради наших спільних цінностей.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі, про це Президент України Володимир Зеленський сказав під час відеозвернення до університетської спільноти Нідерландів.

“Зараз світ проходить особливий етап, коли не лише вирішується, чи одні ми десь тут, на сході Європи, збережемо свободу. Зараз визначається, чи вдасться зробити геноцидну політику частиною нібито “нормальної” світової політики. Саме це намагається зробити Росія війною проти нас. Зробити геноцид тлом, на якому інші можуть нібито спокійно жити десь у своїх “бульбашках”. Заморозити війну й перевести смерть із картинки боїв, що шокує, у майже непомітну реальність щоденних репресій на окупованій території. Чи об’єднаний світ проти цього? Не весь. Поки що не весь. Але ми стараємось! Це одне з головного, що ми робимо. Україна шукає причини для єдності з різними країнами. Навіть із тими, з якими в нас майже не було відносин протягом десятиліть. Ми будуємо нові зв’язки. Ми будуємо нові партнерства. Зокрема, Нідерланди нам у цьому допомагають – ваше лідерство, ваша участь допомагають нам єднати світ заради наших спільних цінностей. І це робить наш захист сильнішим, нашу свободу робить сильнішою. Чи змогли б ми сьогодні, у 566-й день жорстокої повномасштабної війни, ось так спілкуватися, якби Україна не працювала заради єдності?”, - сказав Зеленський.

Читайте також: Зеленський поспілкувався зі студентами провідних нідерландських університетів

Він також побажав студентам провідних нідерландських університетів бачити свій шлях та працювати на спільний результат.

“Я вам щиро бажаю бачити власний шлях. Я бажаю вміти завжди говорити “так” або “ні”, як це відповідає вашому відчуттю життя, вашим інтересам, вашій натурі. Але при цьому, будь ласка, не перетворюйте те, що є вашим, на стіну, яка закриває інших від вас. Шукайте єдності. Шукайте друзів, партнерів, однодумців. І неважливо, з якої країни: із Нідерландів чи з України. Неважливо, як звуть людину: Марк чи Володимир. Головне – це ваш спільний результат. Працюйте разом з іншими. Об’єднуйте заради свободи. Заради спільних здобутків, які можуть стати навіть історичними. Долайте те, що роз’єднує, щоб у будь-якій кризовій ситуації поруч із вами завжди був ваш союзник. Коли це буде вашим умінням на особистому рівні, це незмінно стане й вашою особливою силою на рівні спільноти й на рівні країни”, - наголосив Президент.

За його словами, зараз Нідерланди – серед глобальних лідерів у захисті свободи й людського життя.

“Завдяки тим поколінням, до яких ви прийшли навчатись. І хай, коли вже до вас прийдуть навчатися, хтось з іноземних лідерів зможе так само дякувати вашій країні за спільний захист свободи, за підтримку людського життя й за те, щоб кожній людині та кожній країні залишити цей фундаментальний вибір у житті казати “так” або “ні”, коли йдеться про шлях у майбутнє. Власне майбутнє. Справжнє. Таке, яке ми зараз виборюємо для України. І обов’язково виборемо”, - завершив своє звернення Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Зеленський поспілкувався зі студентами провідних нідерландських університетів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-