Ташева розповіла, як провалилися російські «вибори» на захоплених територіях України

Ташева розповіла, як провалилися російські «вибори» на захоплених територіях України

Відео
Укрінформ
Проведення на окупованих територіях України "виборів" є черговим злочином Росії. Ці "вибори" не визнає ні Україна, ні інші цивілізовані країни та міжнародні інституції.

Про це заявила постійна представниця Президента України в АР Крим Таміла Ташева під час брифінгу в офісі Президента України, передає Укрінформ.

"Проведення так званих "виборів" на окупованих територіях – це злочин, який не має нічого спільного, ані з законністю, ані з легітимністю. Ці так звані "голосування" не визнають міжнародні інституції. Зокрема Європейський союз та Рада Європи засудили так звані "вибори" та назвали їх фіктивними та недійсними відповідно до міжнародного права. Також Канада, Великобританія та США засудили проведення країною-агресором "виборів" на тимчасово окупованих територіях України", - сказала вона.

За словами Ташевої, окупантам не вдалося залучити до "виборів" багато людей, адже більшість населення ігнорувала цей незаконний процес "голосування".

"Разом з тим окупантам не вдалося залучити багато людей. Якщо напередодні окупаційні ЗМІ були наповнені новинами про можливість проголосувати, то потім інформація з'являтися перестала. Це пов'язано з тим, що план окупантів зазнав фіаско і демонструвати їм фактично було нічого", - сказала вона.

При цьому Ташева наголосила, що під час так званого голосування "окупанти створили такі умови, що написати можна будь-які цифри і результати явки". В так званих "виборчих дільницях" "не було ні списків виборців, ні їх реєстру".

Читайте також: На псевдовиборах у Криму тиснули на держслужбовців через низьку явку –представництво Президента в АРК

"Особливо вразив той факт, що можна використовувати не тільки окупаційний паспорт, який Росія насильно намагалася роздавати, а й українські паспорти та інші документи, що посвідчували особу", - додала постійна представниця Президента в АРК.

Читайте також: ЄС не визнаватиме нелегітимні російські «вибори» на захоплених територіях України

Як повідомлялося, Російська Федерація оголосила про проведення 8-10 вересня 2023 року так званих "виборів" до місцевих окупаційних адміністрацій на тимчасово окупованих частинах територій Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України, а також Автономної Республіки Крим та м. Севастополь.

Міністерство закордонних справ України заявило про те, що ці незаконні "вибори" не матимуть жодних правових наслідків та не приведуть до зміни статусу захоплених російською армією українських територій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-