Україна змінює підхід до дипломатичної роботи в Африці – Корнієнко

Україна змінює підхід до дипломатичної роботи в Африці – Корнієнко

Укрінформ
Україна переглядає підходи до дипломатичної та комунікаційної роботи на Африканському континенті з огляду на особливості політичної системи.

Про це сказав перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко на Щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES) «Майбутнє вирішується в Україні», передає Укрінформ.

«Більшість незахідних країн – не демократії. Це щось гібридне, щось авторитарне. Африканські країни керуються взагалі по-іншому, там представлені різні форми організації влади. Тому наш традиційний спосіб комунікації не спрацював. А тому з ними, з їхніми елітами та з їхніми суспільствами потрібно працювати іншим чином», – пояснив він.

Водночас він зазначив, що позиції України до 2022 року на Африканському континенті були неоднозначні через відсутність системної роботи з їхніми урядами.

За словами Корнієнка, після того, як багато країн Африки утримались від голосування на Генеральній Асамблеї ООН, українська влада почала переосмислювати стратегію «і побачила, що на Африканському континенті у нас немає комунікації, у нас там немає посольств».

«Тридцять років наша стратегія була зосереджена виключно на західному світі, І тепер ми намагаємося це виправити», – підкреслив він.

Політик зауважив, що незахідні країни більше довіряють справам, а не словам.

«Наш висновок про способи співпраці з незахідним світом наступний: потрібні дуже практичні та дуже точні пояснення усіх наших кроків. І для цього Формула миру Президента Зеленського підходить чудово», – резюмував перший заступник Голови ВР.

Читайте також: Україні є що запропонувати країнам Африки як складовій Глобального Півдня – ОП

Як повідомлялося, YES — форум, де обговорюється європейське майбутнє України в глобальному контексті. У межах форуму відбувається діалог між лідерами України, ЄС, США та інших країн світу. YES об’єднує лідерів від політики, бізнесу, представників ЗМІ, громадянського суспільства та експертної громади.

Конференція була започаткована у 2004 році, по 2013 рік щорічні зустрічі проводилися у Лівадійському палаці в Ялті. Після окупації Криму Росією щорічні зустрічі YES були перенесені до Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-