Китай продовжує закликати до негайних «мирних переговорів» між Росією і Україною

Китай продовжує закликати до негайних «мирних переговорів» між Росією і Україною

Укрінформ
Китайська делегація знову наполягає в ООН на негайному припиненні вогню в Україні та проведенні мирних переговорів між сторонами – попри те, що Росія не збирається лишати тимчасово окуповані українські території.

З такою заявою виступив у п’ятницю на засіданні Радбезу в Нью-Йорку заступник постпреда Китаю при ООН Ген Шуан, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Двері політичного врегулювання не можуть бути закритими, і зусилля щодо припинення вогню та мирних переговорів мають бути невтомними. Дипломатичні переговори не можуть пробуксовувати», - сказав представник Китаю.

Читайте також: Штати в ООН: Кремль прагне приховати військові провали за псевдовиборами в Україні

У цьому контексті він наголосив, що Рада Безпеки має докласти більше зусиль, щоби добитися припинення вогню та «відновити мир якомога скоріше».

Водночас він підкреслив, що ситуація в Україні «обумовлена складним підґрунтям» і що простих варіантів розв’язання кризи начебто немає. Причому, за його словами, в цьому процесі потрібно враховувати позицію Росії – попри те, що саме Кремль розв’язав агресивну війну та намагався силою змінити міжнародно визнані кордони.

«Законне занепокоєння у зв’язку із безпекою всіх сторін має сприйматися серйозно», - заявив представник Китаю.

Читайте також: Російські псевдовибори в Україні не мають юридичної сили та підривають перспективи миру - ООН

Як повідомляв Укрінформ, у лютому нинішнього року Китай виступив із так званим «мирним планом» щодо врегулювання ситуації в Україні, який охоплює 12 пунктів. На Заході оцінили китайські пропозиції як свідчення про підтримку Пекіном дій Москви.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-