США та Румунія обговорили падіння уламків дрона поблизу кордону з Україною

США та Румунія обговорили падіння уламків дрона поблизу кордону з Україною

Укрінформ
Міністр закордонних справ Румунії Люмініта Одобеску та державний секретар США Ентоні Блінкен обговорили прогрес розслідування щодо виявлених поблизу українського кордону уламків дрона.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це за підсумками їх розмови заявив речник Деждепу Метью Міллер.

“Секретар Блінкен та міністр закордонних справ Одобеску обговорили румунське розслідування уламків дрона, знайдених у Румунії, поблизу кордону із Україною”, - сказав Міллер.

За його словами, співрозмовники також поговорили про “співпрацю для підтримки повітряної безпеки, зокрема майбутню ротацію додаткових американських F-16 для зміцнення авіаційної патрульної місії НАТО у Румунії”.

“Секретар Блінкен підтвердив непохитну підтримку Румунії, нашого союзника по НАТО”, - зазначив речник.

Читайте також: НАТО не бачить ознак навмисного удару РФ по Румунії

Як повідомлялося, у середу в Румунії повідомили, що знайшли на своїй території уламки, ймовірно, дрона. Уламки знайшли в жудець Тулча, на березі Дунаю, неподалік села Чаталча. Наразі експерти з'ясовують їхнє походження та час, коли вони потрапили до Румунії.

Раніше українська влада заявила, що має докази того, що в ніч на 4 вересня російський дрон впав і вибухнув на території Румунії. Міністерство оборони Румунії та румунський президент спростували цю інформацію.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна має фотодокази падіння дронів типу Shahed на території Румунії під час масованої повітряної атаки Російської Федерації проти Української держави в ніч із 3 на 4 вересня.

Після цього президент Румунії Клаус Йоганніс зажадав провести ретельне розслідування та встановити, якій країні належать знайдені поблизу кордону з Україною уламки, які можуть бути уламками дрона, що впав. Як підкреслив Йоханніс, якщо виявиться, що це уламки російського дрону, «це серйозне порушення суверенітету і територіальної цілісності країни-члена НАТО».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-