Зеленський обговорив із Нетаньягу безпеку хасидів в Умані

Зеленський обговорив із Нетаньягу безпеку хасидів в Умані

Укрінформ
Президент України під час телефонної розмови з Прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу обговорили питання забезпечення повноцінного функціонування безвізу для українців та шляхи гарантування безпеки паломників-хасидів під час щорічного відвідання Умані.

Про це інформує пресслужба Офісу Президента, передає Укрінформ.

«Із огляду на наближення єврейського Нового року – Рош га-Шана – та очікуваного масового прибуття паломників-хасидів до Умані, було обговорено шляхи забезпечення їхньої безпеки», - зазначається у повідомленні.

Зеленський заявив, що Україна завжди з теплотою і гостинністю приймає паломників і відповідає за їхню безпеку.

За оцінками ізраїльської сторони, цьогоріч до Умані може прибути близько 50 тис. паломників-хасидів.

«Було наголошено, що нині в місцях паломництва в Умані бомбосховища можуть вмістити лише близько 11 тис. осіб. При цьому в умовах повномасштабної агресії Росії та постійної загрози ударів російськими ракетами та іранськими дронами паломництво цьогоріч супроводжуватиметься високими безпековими ризиками», - поінформували у ОП.

Президент вважає, що це - безпековий виклик, який потребує невідкладного спільного реагування.

«Необхідні невідкладні спільні дії для гарантування безпеки більшої кількості людей», - зазначив він.

Окремо сторони обговорили можливість відправлення до місць паломництва додаткових сил поліції Ізраїлю.

Глава української держави окремо порушив питання збільшення кількості відмов українцям у в’їзді до Ізраїлю в умовах дії безвізового режиму між двома країнами і наголосив на необхідності виправлення цієї ситуації.

Читайте також: В Умані у районі паломництва хасидів заборонили продаж алкоголю

Президент також відзначив важливість підтримки з боку Ізраїлю суверенітету й територіальної цілісності України і подякував за надання прихистку українцям, які виїхали до Ізраїлю внаслідок повномасштабної російської агресії. На зустрічі було відзначено відновлення для них безкоштовного медичного страхування в Ізраїлі.

Сторони обговорили і можливі шляхи підтримки України з боку Ізраїлю в протидії вторгненню РФ і обмінялися думками щодо взаємодії України та Ізраїлю на міжнародній арені.

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський під час розмови із британським Прем’єр-міністром Ріші Сунаком подякував Великій Британії за військову підтримку.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-