Зеленський подякував Сунаку за військову підтримку від Британії

Зеленський подякував Сунаку за військову підтримку від Британії

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський під час розмови з британським Прем’єр-міністром Ріші Сунаком подякував Великій Британії за військову підтримку.

Про це Зеленський повідомив у соцмережі Х (колишній Твіттер), передає Укрінформ.

«Провів розмову з Прем’єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком. Подякував Великій Британії за тверду підтримку, зокрема військову», - написав Президент.

Під час телефонної розмови глава держави поінформував очільника британського уряду про ситуацію на полі бою.

Співрозмовники приділили увагу продовженню оборонної співпраці між двома країнами, зокрема можливій участі представників Великої Британії у Форумі оборонних індустрій, який відбудеться в Україні восени.

Президент України і Прем’єр-міністр Британії обговорили і загрози для безпеки судноплавства в Чорному морі та відзначили важливість функціонування «зернового коридору» для світової продовольчої безпеки.

Глава Української держави заявив про готовність продовжити експорт зерна альтернативними шляхами. За його словами, Україна вже тричі успішно показала можливість експорту зерна альтернативним маршрутом.

«Ми готові робити це й надалі. Але, щоб гарантувати безпеку судноплавства, ми потребуємо допомоги партнерів, зокрема суттєвого посилення системи протиповітряної оборони Одещини», – сказав Зеленський.

Читайте також: Новий міністр оборони Британії обіцяє підтримку Україні

Президент України і очільник британського уряду відзначили початок роботи над двосторонніми безпековими документами в межах Спільної декларації G7 щодо підтримки України.

За інформацією пресслужби Офісу Президента, Зеленський і Сунак скоординували позиції напередодні важливих міжнародних заходів, а також обговорили наступні кроки в підготовці Глобального саміту миру.

Як повідомляє CNN, прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак обговорить протидію російській «зерновій блокаді у Чорному морі» на саміті лідерів країн Групи двадцяти.

Перед поїздкою на саміт лідерів G20 у Нью-Делі Ріші Сунак поговорив телефоном з Президентом України Володимиром Зеленським.

"Президент Зеленський оновив інформацію про контрнаступ та поточні військові вимоги України, а прем’єр-міністр пообіцяв непохитну підтримку Сполученого Королівства та високо оцінив успіхи збройних сил України на полі бою", – повідомили в уряді Британії.

Перемовники також обговорили наслідки зернової блокади Чорного моря Путіним як для України, так і для поставок продовольства в усьому світі. Прем’єр-міністр зобов’язався активізувати роботу з країнами G20 щодо обходу блокади РФ та забезпечення доступу вразливих країн до життєво важливих поставок зерна.

Сунак також сказав, що Велика Британія продовжуватиме просувати плани щодо довгострокової підтримки безпеки України.

Як повідомлялося, постійна представниця Великої Британії при ООН Барбара Вудворд поінформувала, що Велика Британія має інформацію, яка вказує на те, що російські військові можуть здійснювати напади на цивільні кораблі в Чорному морі.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-