Шмигаль – учасникам конференції у Вільнюсі: Викликом для світу є не лише війна, але й путінська Росія

Шмигаль – учасникам конференції у Вільнюсі: Викликом для світу є не лише війна, але й путінська Росія

Укрінформ
Повномасштабна війна Росії проти України є найбільшим викликом для європейської безпеки з часів Другої світової війни.

Про це заявив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час онлайн-виступу на конференції «Створення кращого майбутнього в турбулентному світі», передає Укрінформ із посиланням на Урядовий портал.

Водночас він підкреслив, що не лише повномасштабна війна, але й сучасна путінська Росія є викликом для світу. «Поки ми не переможемо цю тиранію і не виженемо російські війська з української території, тривалий і справедливий мир неможливий. І такий мир має вирішальне значення для безпеки, для процвітання нашого та майбутніх поколінь», — сказав Шмигаль.

За його словами, через 18 місяців повномасштабної війни немає сумнівів, що Росія не досягне своїх цілей. Україна вистояла — завдяки героїзму української армії, хоробрості українського народу, завдяки міжнаціональній єдності та проукраїнській солідарній коаліції.

«Україна будує сильну армію та продовжує комплексні реформи, спрямовані на побудову сильної та сучасної економіки, яка забезпечить процвітання українців, членство в ЄС і НАТО та здатність України бути наріжним каменем європейської безпеки. Отже, коли ми говоримо про краще майбутнє, наш шлях досить прямий. Перемога і визволення нашої землі. Відновлення за принципом build back better та трансформація нашої країни», — зазначив глава уряду.

Він наголосив, що підтримка Литви й інших міжнародних партнерів надзвичайно важлива для досягнення цілей України — вступу в ЄС і НАТО, а також для швидкого відновлення критичної інфраструктури й економіки. Крім того, Шмигаль відзначив важливість литовських портів в експорті сільськогосподарської продукції в умовах блокування Росією Чорноморських коридорів, і додав, що Україна й Литва мають намір надалі розвивати логістичні шляхи.

Читайте також: Україна розраховує на підтримку партнерів у відновленні зруйнованих РФ енергооб’єктів – Шмигаль

Прем’єр-міністр подякував усім країнам і організаціям, які стоять пліч-о-пліч з Україною в боротьбі за свободу і незалежність, а також Литовській Республіці, литовському уряду і народу за незмінну та принципову позицію солідарності з Україною.

Як повідомлялося, конференція «Створення кращого майбутнього в турбулентному світі» проходить у Вільнюсі за участі Прем'єр-міністра Литви Інгріди Шимоніте.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-