Посол ЄС згадав найбільш пам’ятні моменти за чотири роки роботи в Україні

Посол ЄС згадав найбільш пам’ятні моменти за чотири роки роботи в Україні

Укрінформ
Голова Представництва ЄС Матті Маасікас назвав найбільш пам’ятними моментами за чотирирічну дипломатичну каденцію в Україні візит до Херсона відразу після його звільнення з-під російської окупації і внесення прапора ЄС до зали Верховної Ради.

Про це дипломат розповів в інтерв’ю «Європейській правді» з нагоди завершення місії у Києві, передає Укрінформ.

Маасікас зазначив, що це були дуже емоційні чотири роки, додавши, що «з Україною і в Україні можна працювати тільки емоційно».

За його словами, було багато того, що він ніколи не забуде з пережитого в Україні, але є дещо особливе.

«Це візит до звільненого Херсона у листопаді минулого року, буквально через десять днів після звільнення. Там тоді не було нічого – ні електрики, ні води, жоден магазин не працював. А росіяни у цей же час обстрілювали місто зі своїх позицій лише за три кілометри від Херсона. Ці обстріли тоді були постійними. Але нашу групу дипломатів зустрічали з радістю, і ми на власні очі бачили, що у людей знову з’явилася надія. Ми там бачили дітей, які махали руками, вітаючи наш автобус на в’їзді до міста. Це було щось дуже емоційне», - сказав Маасікас.

Другим найбільш пам’ятним моментом він назвав мить, коли до зали Верховної Ради внесли прапор ЄС.

Читайте також: Сіммонс - українцям: Британія з вами до перемоги та після неї

«Це було 1 липня минулого року. Його внесли туди, щоб він там надалі був постійно. І я досі пам’ятаю, як його вітали, пам’ятаю відчуття, наскільки важливим був для вас цей момент. Це сталося лише за тиждень після того, як ви отримали статус кандидата. І прапор досі залишається там», - зазначив дипломат.

Як повідомлялося, нинішній посол ЄС в Україні, естонський дипломат Матті Маасікас, обіймає цю посаду з 2019 року. Новим послом ЄС в Україні стане заступниця генерального директора Європейської комісії з питань розширення Катаріна Матернова. Очікується, що вона обійме нову посаду у вересні.

Фото: mtu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-