Генпрокурор прокоментував ідею передати частину корупційних справ від НАБУ до САП

Генпрокурор прокоментував ідею передати частину корупційних справ від НАБУ до САП

Укрінформ
Зміни до Кримінального процесуального кодексу в частині передачі справ Національного антикорупційного бюро до Служби безпеки України мають відбуватися після публічного обговорення і бути на користь країни.

Про це під час конференції "4 роки ВАКС: досягнення і виклики" заявив генпрокурор Андрій Костін, відповідаючи на запитання, як він ставиться до ідеї прирівняти корупцію до держзради і передати справи, де фігурують хабарі на суму понад 24 млн грн, від НАБУ до СБУ.

"Намагання залучити якомога більше органів досудового розслідування для здійснення саме цієї діяльності, для протидії цим (корупційним - ред.) проявам це є моїм обов'язком як генпрокурора. Дати можливість і забезпечити, щоб кожен орган досудового розслідування міг ефективно виконувати свою роботу. Саме цим я займаюся. А будь-які пропозиції щодо змін до КПК мають, у першу чергу, відповідати кримінальній політиці держави. По-друге, мають мати підтримку з боку парламенту і Президента і, по-третє, безумовно, зробити роботу всієї системи органів правопорядку, включно з антикорупційної складовою, більш ефективною",- сказав він.

Водночас Костін наголосив, що будь-яка ідея має обговорюватися. "Це обговорення має бути відкритим, професійним, щоб коли ми рішення приймали, то вони були на користь розвитку країни",- додав він.

Читайте також: Стефанчук зустрівся з послами країн G7 - обговорили судову та антикорупційну реформи

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський пообіцяв ініціювати перед парламентом прирівняти корупцію до державної зради під час дії режиму воєнного стану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-