Нині вищі ешелони Міноборони і ЗСУ знаходять між собою порозуміння - Резніков

Нині вищі ешелони Міноборони і ЗСУ знаходять між собою порозуміння - Резніков

Ексклюзив
Укрінформ
Нині вищі ешелони Міністерства оборони України і Збройних сил України знаходять між собою порозуміння.

На цьому міністр оборони України Олексій Резніков наголосив у інтерв’ю Укрінформу.

Він розповів, що останніми роками в системі МОУ насамперед змінилося те, що міністр мав бути військовослужбовцем. “Це було правило, традиція. Але в результаті, це призводило до певних конфліктів між Міністерством оборони і Генеральним Штабом ЗСУ. І ця конфліктність ще й досі залишилася”, - зауважив Резніков.

Міністр оборони пояснив, що певна конфліктність проявляється на рівні “задвоєння” певних функцій, певних структурних підрозділів. “Ми іноді спілкуємося про це з Валерієм Залужним і він каже: "Так, іноді троїть", застосовуючи метафору про двигун в автомобілі: коли в ньому якась свічка не працює, то кажуть - "троїть". Тобто, ще зі старих конфліктних часів між структурними підрозділами може щось відбуватися. Це те, що ще підлягає модернізації”, - додав він.

Водночас Резніков наголосив, що принциповою в системі є вимога українського законодавства, відповідно до стандартів НАТО, - наявність цивільно-демократичного контролю, більше цивільного мислення в міністерстві з метою впровадження політик, стандартів. За його словами, це принципово змінилося.

“Коли заходив на цю посаду, я оголосив, що має бути синергія між командами Міністерства оборони і Збройними силами. Ми разом, та в кожного - свої задачі і свої функції. Це змінилося точно, нам вдалося налагодити цю синергію. Сьогодні між вищими ешелонами Міноборони і Збройних сил “не троїть”. Ми знаходимо порозуміння, знаходимо рішення, ми чуємо один одного. І це - головне, особливо зараз, під час відкритої фази війни”, - констатував очільник МОУ.

Читайте також: Олексій Резніков, міністр оборони України

У цьому контексті він підкреслив, що намагається не втручатися у ведення воєнних дій, планування операцій, а допомагає пошуками рішень, для того, щоб реалізувати ці плани на політичному, державному і міжнародному рівнях.

Як повідомлялося, Верховна Рада 21 червня 2018 року ухвалила Закон “Про національну безпеку України” (№8068), який серед іншого передбачає, що міністром оборони має бути цивільна особа, а також розмежовує посади начальника Генерального штабу Збройних сил України та головнокомандувача ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-