Китай не хоче відкритого військового програшу Росії у війні - керівник ГУР

Китай не хоче відкритого військового програшу Росії у війні - керівник ГУР

Укрінформ
Китай не хоче відкритого військового програшу росіян у війні проти України, але при цьому китайці на офіційному рівні підтримують територіальну цілісність України.

Про це в інтерв’ю ТСН заявив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов, передає кореспондент Укрінформу.

«Для Китаю саме військовий програш РФ – поганий, м’яко кажучи. Програш РФ – це загроза для них. Разом із тим, вони (китайці – ред.) абсолютно відверто і прямо заявили, що вони виступають за підтримку територіальної цілісності України», - сказав він.

За словами Буданова, Китай - це не європейське сприйняття світу, це - самобутня культура і свій світ, і їхня логіка не завжди зрозуміла українському населенню.

Керівник ГУР зазначив, що китайцям потрібна така конфігурація, при якій РФ не зазнає відкритого програшу, щоб не залишитися сам на сам зі своїми проблемами, і для них бажано було б, щоб при цьому Україна повернула свій суверенітет.

«Але те, що вони заявляють, що підтримують територіальну цілісність України – це вже дуже багато. Насправді це дуже багато. У Китаї офіційні вислови - це не як у нас «я так сказав, бо я так думав, а завтра я якось інакше думаю». Ні», - додав Буданов.

Читайте також: Росії потрібно десять років, щоб заново почати готувати реванш — Буданов

Як повідомляв Укрінформ, голова постійної делегації Верховної Ради в Парламентській асамблеї НАТО Єгор Чєрнєв висловив думку, що Китай змінює свою позицію щодо розв’язаної Росією війни проти України та щодо РФ через неконструктивну позицію президента Володимира Путіна.

Фото: LIGA.net 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-