Кулеба – про переговори з РФ: Запитайте у Пригожина, він домовився з Путіним, а той його вбив

Кулеба – про переговори з РФ: Запитайте у Пригожина, він домовився з Путіним, а той його вбив

Укрінформ
Немає жодних підстав вважати, що на переговорах російський диктатор Володимир Путін не поводитиметься інакше, ніж із ватажком ПВК "Вагнер" Євгеном Пригожиним.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на спільному з французькою колегою Катрін Колонною брифінгу в Парижі, передає кореспондент Укрінформу.

"Що стосується закликів до переговорів із Путіним, то кожен, хто про це запитує, повинен запитувати не нас, а пана Пригожина. У нього був конфлікт із Путіним, він провів успішні переговори з Путіним, припинив цей конфлікт, домовився про гарантії безпеки, потім Путін його вбив", – сказав глава української дипломатії.

Кулеба підкреслив, що немає жодних підстав вважати, що у будь-яких інших переговорах Путін поводитиметься інакше.

Читайте також: «Фінляндії-2» не буде: Україна не підписуватиме угоду з відмовою від територійКулеба

Як повідомляв Укрінформ, 23 серпня у Тверській області РФ розбився приватний літак, на борту якого, за попередньою інформацією, перебував Пригожин. 27 серпня Слідчий комітет РФ підтвердив загибель Пригожина в аварії літака.

Після невдалого заколоту ПВК "Вагнер" проти російського військового керівництва найманці вирушили до Білорусі. При цьому засновник і очільник ПВК Пригожин вільно пересувався територією як Білорусі, так і Росії.

Фото: Фейсбук Дмитро Кулеба

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-