Дуже прикро, що з вуст Папи лунають ідеї великодержавності Росії - МЗС

Дуже прикро, що з вуст Папи лунають ідеї великодержавності Росії - МЗС

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України дорікнуло Папі Римському Франциску за підтримку російських великодержавних ідей серед молоді країни-агресора.

Про це заявив речник МЗС України Олег Ніколенко у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Саме такою імперіалістичною пропагандою, «духовними скрепами» і «потребою» в порятунку «великої Матінки Росії» Кремль виправдовує вбивства тисяч українців та українок і знищення сотень українських міст і сіл», - наголосив він.

За словами Ніколенка, дуже прикро, що російські великодержавні ідеї, які, власне, і є причиною хронічної агресивності Росії, свідомо або несвідомо, лунають із вуст Папи Римського, місія якого якраз полягає в тому, аби відкрити очі російської молоді на руйнівний курс нинішнього російського керівництва.

Читайте також: Провідні світові юристи закликали створити міжнародний трибунал для керівництва РФ

Як повідомлялося, Папа Римський у виступі перед російською католицькою молоддю 25 серпня закликав їх не відмовлятися від своєї імперіалістичної спадщини.

«Ви — нащадки великої Росії: великої Росії святих, правителів, великої Росії Петра І, Катерини ІІ, тієї імперії — великої, освіченої, великої культури та великої людяності», - заявив тоді понтифік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-