Резніков каже, що він на посаді міністра «незручний» не тільки для ворогів

Резніков каже, що він на посаді міністра «незручний» не тільки для ворогів

Укрінформ
Міністр оборони Олексій Резніков вважає, що він незручний на посад міністра як ворогу, так і монополістам, які забезпечували ЗСУ.

Про це він сказав на брифінгу в понеділок, відповідаючи на запитання, кому потрібна зміна міністра оборони перед поставками Ф-16 та "Раймштайном".

«В першу чергу, я дуже перешкоджаю ворогу. У свій час ви чули новини від голови СБУ Малюка, який доповідав про затримання людей, що намагались припинити мою діяльність і Кирила Буданова шляхом фізичного знищення. Тобто є такий напрямок. Другий напрямок – коли я прийшов і став дивитись, як відбуваються закупівлі в режимі мирного часу, то з’ясував, що є монополія на певні види забезпечення Збройних Сил. Наприклад, на харчування ЗСУ. Тобто я незручний для деяких постачальників, бо це великі гроші. А під час воєнного стану бюджети кратно злетіли», сказав міністр.

Читайте також: З 2023 року контракти на форму для армії укладають тільки з українськими виробниками - Резніков

Він зауважив, що Міноборони наразі найбільший розпорядник бюджетних коштів і найбільший роботодавець України, «тільки грошове забезпечення для військових – це шалені гроші. Плюс виплати компенсацій і так далі. Тому, звісно, різні групи такого інтересу бажали б змінити міністра з його реформами».

Резніков уточнив, що коли він прийшов на посаду, лише одна компанія протягом трьох років займалась забезпеченням ЗСУ, і нарікань щодо якості не було. «Але, однак, коли я це зрозумів, стало очевидно, що це дуже небезпечно. Цю компанію можуть купити росіяни, щось може відбутись, і тоді забезпечення ЗСУ буде під ризиком по харчуванню. Тому перше, що я зробив - це демонополізація. Відкритий ринок. І ми вийшли на Прозоро із закупівлею. Нам вдалося зруйнувати цю монополію, і в нас у 2022 рік зайшло спочатку п'ять, потім шість, а потім вісім компаній. Тобто монополістам стало некомфортно», - пояснив Резніков.

Читайте також: НАТО розробить для України програму з дослідження та покращення закупівельних процедур Міноборони

Як повідомлялось, міністр оборони України Олексій Резніков анонсував нове засідання у форматі "Рамштайн" на вересень 2023 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-