Блінкен привітав українців із Днем Незалежності та запевнив у підтримці США

Блінкен привітав українців із Днем Незалежності та запевнив у підтримці США

Укрінформ
Держсекретар США Ентоні Блінкен привітав всіх українців із Днем Незалежності, наголосивши на продовженні підтримки з боку Сполучених Штатів.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в опублікованій заяві Блінкена.

«Хочу привітати всіх українців з Днем Незалежності. 24 серпня є свідченням незалежності, суверенітету та демократії України та днем гордості за силу та стійкість України. Це також день вшанування української спадщини та культури», - сказав він.

За словами Блінкена, сьогодні також виповнюється півтора року відтоді, як Кремль розпочав своє жорстоке повномасштабне вторгнення в Україну – 18 місяців безглуздої агресії, яка спричиняє смерть і руйнування по всій Україні.

«Оскільки ми приєднуємося до вас у святкуванні понад трьох десятиліть незалежної країни, ми також сумуємо разом з вами, згадуючи ваших синів і дочок, які віддали життя, захищаючи вашу країну. Ми підтримуємо вас у боротьбі за вашу дорогу країну», - додав держсекретар.

Блінкен також наголосив на продовженні підтримки України з боку США.

«Саме завдяки вам і вашій стійкості Україна переможе, а Росія заплатить високу ціну за скоєне. Сполучені Штати продовжуватимуть підтримувати вас, і співпрацювати з нашими союзниками та партнерами, щоб забезпечити Україну всім необхідним для захисту, відновлення та процвітання», - зазначив він.

Читайте також: Зеленський: У великій війні ми боремося за те, що важливо для кожного - за Незалежність

Як відомо, у четвер, 24 серпня, Україна святкує 32-у річницю Незалежності.

Фото: Andrew Harrer/Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-