Росія має припинити агресію проти України – глава МЗС Австрії

Росія має припинити агресію проти України – глава МЗС Австрії

Укрінформ
Австрія наполягає на тому, що Росія має припинити агресію проти України, а міжнародні кордони повинні бути відновлені.

Про це заявив федеральний міністр з питань європейських та міжнародних справ Республіки Австрія Александр Шалленберг під час онлайн-виступу на третьому Міжнародному саміті Кримської платформи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Хотів би чітко сказати, що вторгнення Росії в лютому 2022 року було значним порушенням міжнародного права. Причиною цього була ще більш давня анексія Криму. Нам треба зробити основне – відновити міжнародний порядок і міжнародні кордони», - сказав Шалленберг.

Читайте також: Президент Австрії запевнив голову Єврокомісії у подальшій підтримці України

Він запевнив, що Австрія продовжить тиск щодо значного порушення прав людини і анексії Криму, а також її впливу на безпекову ситуацію в Чорноморському регіоні, зокрема на експорт продовольчих товарів.

«Агресія Росії повинна припинитися, тому що факт залишається фактом: Крим – це Україна», - підкреслив очільник МЗС Австрії.

Як повідомлялося, у Києві проходить третій Міжнародний саміт Кримської платформи, присвячений баченню України майбутнього тимчасово окупованого Криму і питанням безпеки у Чорноморському регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-