Фон дер Ляєн: Атаки на порти України та навмисне знищення зерна є воєнним злочином РФ

Фон дер Ляєн: Атаки на порти України та навмисне знищення зерна є воєнним злочином РФ

Укрінформ
Систематичні атаки Росії проти об’єктів цивільної інфраструктури та портів України, знищення запасів зерна, призначеного для поставок найбільш вразливим країнам світу, є воєнним злочином, за який Росія буде притягнута до відповідальності.

Як передає Укрінформ, про це у соцмережі Х (колишній Твіттер) написала президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, реагуючи на чергову російську атаку на порт Ізмаїл.

«Я рішуче засуджує російську атаку дронів проти українського порту Ізмаїл. Росія навмисно та систематично атакує цивільну інфраструктуру та знищує тонни зерна, необхідні для того, щоб годувати світ. Ці та інші атаки проти мирного населення є воєнними злочинами Росії, за які вона буде притягнута до відповідальності», - зазначила вона.

Читайте також: Удари РФ по українських портах є ударами по світових продовольчих цінах — Зеленський

Як повідомлялося, в Одеській області внаслідок атаки ворожих дронів вночі 23 серпня є влучання по виробничо-перевантажувальних комплексах, пошкоджені зерносховища. За інформацією віцепрем'єр-міністра з відновлення - міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Кубракова, це була вже восьма російська атака дронами-камікадзе на портову інфраструктуру України, в результаті якої в порту Ізмаїл були знищені 13 тис. тонн зерна. Урядовець нагадав, що за місяць після виходу Росії із "зернової ініціативи" під час атак проти портової інфраструктури України було знищено близько 270 тис. тонн зерна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-