Українці всьому світу показали, як давати відсіч Росії – глава міноборони Нідерландів

Українці всьому світу показали, як давати відсіч Росії – глава міноборони Нідерландів

Укрінформ
Міністр оборони Королівства Нідерланди Кайса Оллонгрен заявила, що українці своїм прикладом показали світу, як давати відсіч російській агресії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Армія Inform.

«Дозвольте мені підкреслити, що Нідерланди підтримують Україну в її справедливій боротьбі проти російської агресії, в її боротьбі за територіальну цілісність, а також за свободу й незалежність. І я думаю, що коли ви дали відсіч російській агресії, ви показали світові, як це робити. І саме тому ми відчуваємо дуже сильне бажання підтримувати вас, продовжувати нашу військову підтримку, допомагати вам у навчанні, надавати системи озброєнь і можливості, боєприпаси. І продовжувати це стільки, скільки буде потрібно, щоб показати Росії, що Україна - не самотня в цій боротьбі. Не тоді, коли їй важко», — сказала Оллонгрен.

Читайте також: Нідерланди нададуть Україні близько тисячі переносних зарядів для дистанційного розмінування

Вона додала, що вже тричі відвідувала Україну за час широкомасштабного вторгнення й щоразу зустрічалася з міністром оборони України Олексієм Резніковим і завжди демонструвала готовність допомогти Україні. Адже переконана: та відсіч, яку українці надали жорстокому ворогу, який завдав страшних руйнувань українській землі, не може не надихати.

«Насправді ми відчуваємо величезні емоції, коли усвідомлюємо дві речі. Передусім, звичайно, рівень руйнувань, завданих Росією вашій прекрасній країні в цій агресії, в цій загарбницькій війні. Але водночас непохитна відданість і дух українського народу перед обличчям цього терору. І це справді надихає не лише мене, але, гадаю, і решту світу. Тож сьогодні я хотіла би ще раз поговорити з вами про те, як ми підтримуємо вас, над чим ми працюємо», — сказала міністр.

Читайте також: Урядова коаліція Нідерландів розпалася через розбіжності щодо міграційної політики - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, учора під час зустрічі з міністром оборони України Олексієм Резніковим, міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен заявила, що є рішення надати Україні близько тисячі переносних зарядів для дистанційного розмінування, які можуть робити проходи в інженерних загородженнях.

Фото: armyinform

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-