Зеленський в Афінах обговорив із прем’єром Болгарії «зерновий коридор»

Зеленський в Афінах обговорив із прем’єром Болгарії «зерновий коридор»

Фото
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський обговорив із Прем’єр-міністром Республіки Болгарія Ніколаєм Денковим ситуацію в Чорноморському регіоні, у тому числі функціонування «зернового коридору».

Зустріч відбулася у межах саміту Україна – Балкани, який пройшов у Афінах, повідомляє пресслжуба глави держави.

Зеленський подякував Денкову за всебічну підтримку України в боротьбі з російським агресором, зокрема за нещодавні рішення болгарського уряду про надання оборонної підтримки.

Президент і голова уряду Болгарії обговорили подальшу співпрацю для захисту нашої держави.

За даними ОП, особливу увагу співрозмовники приділи ситуації в Чорноморському регіоні. Так, було обговорено співпрацю чорноморських держав задля гарантування сталої безпеки в Чорному морі та функціонування «зернового коридору» альтернативними шляхами.

«Вдячний Болгарії за засудження одностороннього виходу Росії з Чорноморської зернової ініціативи. Україна готова використовувати альтернативні шляхи для «зернового коридору». Розраховуємо на підтримку Болгарії в цьому», – сказав Зеленський.

Він також подякував Денкову за підтримку Української формули миру й готовність болгарської сторони взяти участь у реалізації її конкретних пунктів.

Крім того, глава держави відзначив приєднання Болгарії до Спільної декларації про підтримку України, ухваленої країнами G7 на Вільнюському саміті НАТО.

Прем’єр-міністр Болгарії зі свого боку підтвердив принципову підтримку Кримської платформи, третій саміт якої відбудеться в Києві 23 серпня.

Читайте також: Зеленський зустрівся з президенткою Греції

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський напередодні ввечері прибув із візитом у Грецію.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-