Генерал Міллі зустрівся з Папою Франциском та обговорив війну в Україні

Генерал Міллі зустрівся з Папою Франциском та обговорив війну в Україні

Укрінформ
Керівник Об’єднаного комітету керівників штабів США генерал Марк Міллі в понеділок зустрівся з Папою Римським Франциском у Ватикані, обговоривши з ним, серед іншого, війну в Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє AFP.

"Вищий командувач військ США генерал Марк Міллі зустрівся з Папою Франциском у Ватикані в понеділок, обговоривши, зокрема війну в Україні", - йдеться у повідомленні.

Папа Римський «очевидно дуже стурбований сотнями тисяч людей, яких було вбито та поранено, а також жертвами серед невинних цивільних осіб», – сказав Міллі журналістам на борту військового літака США.

«Йому дуже цікаво почути мою точку зору щодо воєнного стану, війни та людської трагедії, яка розгортається в Україні», – сказав генерал.

Читайте також: Папа Франциск закликав молитися за Україну

Як відомо, Міллі як голова Об'єднаного комітету керівників штабів США відігравав провідну роль у зусиллях з надання Україні допомоги, зокрема військової техніки та навчання для боротьби з російськими військами після повномасштабного вторгнення у лютому 2022 року.

Ця допомога допомогла військам України відбити наступ Москви, і українські війська зараз беруть участь у контрнаступі, який зіткнувся з потужною російською обороною.

Папа Римський Франциск, який став очільником Всесвітньої католицької церкви у 2013 році, регулярно закликає до миру в Україні, а його посланник миру відвідав Москву у червні, лише через кілька тижнів після візиту до Києва.

Фото: Handout

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-