До декларації G7 долучились вже 25 країн - Єрмак

До декларації G7 долучились вже 25 країн - Єрмак

Єдині новини
Укрінформ
Наразі вже 25 країн доєдналися до декларації G7, яка передбачає надання гарантій безпеки Україні.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" повідомив керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак, передає Укрінформ.

"Цього тижня країн, які доєднались до декларації, яка була узгоджена у Вільнюсі, це число становить уже 25 держав. До нас тільки цього тижня доєдналися Болгарія, Естонія, Греція, Литва та Північна Македонія", – поінформував він.

Водночас Єрмак зазначив, що впевнений в тому, що до кінця 2023 року Україна укладе перші двосторонні угоди про безпекові зобов’язання, які й будуть практичним втіленням декларації G7.

"Це абсолютно конкретні домовленості. Ми не дамо повторити дуже сумну для нас практику Будапештського меморандуму. Саме тому ми маємо сьогодні весь цей досвід, і тому це будуть абсолютно конкретні угоди з абсолютно конкретними зобов’язаннями", – резюмував він.

Читайте також: Єрмак провів шосту зустріч з іноземними дипломатами

Як повідомлялося, 11-12 липня у Вільнюсі відбувся саміт НАТО. Лідери країн "Групи семи" (G7) погодили "Спільну декларацію про підтримку України". Згодом до декларації приєдналися Бельгія, Чехія, Данія, Фінляндія, Ісландія, Ірландія, Латвія, Нідерланди, Норвегія, Португалія, Румунія, Іспанія та Швеція. Список продовжує поповнюватися.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-