Верещук прокоментувала можливість очолити Міноборони

Верещук прокоментувала можливість очолити Міноборони

Укрінформ
Віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук зазначила, що нині для неї не стоїть питання про те, хто і яку посаду має обійняти, бо головне – працювати на перемогу.

Про це вона сказала в ефірі телемарафону «Єдині новини», коментуючи чутки про свій перехід у Міністерство оборони, передає Укрінформ.

«Зараз не стоїть питання про те, хто обійме яке крісло. Зараз стоїть питання про те, що країна має мобілізуватися. Ми зараз відчуваємо певну втому – і це логічно. Всі це розуміють. Але війна продовжується, і це нам треба чітко усвідомити. Це справа усього українського народу. Ми мусимо перемогти, бо це екзистенційна війна за наше майбутнє, тому у нас немає вибору: тільки перемога, тільки уперед», – зазначила Верещук.

На її переконання, нині влада має рухатися швидше, оперативно ухвалювати рішення, необхідні державі. Якщо одразу після повномасштабного вторгнення Росії на прийняття тих чи інших рішень іноді вистачало кількох годин, то нині часу на це йде все більше. На місцях влада має відповідально підходити до використання наявних ресурсів, в тому числі й бюджетних. Суспільство також має усвідомити ситуацію та діяти злагоджено.

«Від нашої мобілізації залежить те, як діятимуть наші міжнародні партнери, адже нині вони дивляться на українців, коли ухвалюють те чи інше рішення. Якщо це енергія переможців, а вона така і є, звичайно, вони готові вкладатися також. Я хочу, щоб ми не розгубили цю енергію. Вона дуже важлива. Ворог вкрай небезпечний. Нам потрібно говорити про це і цього не боятися. Ми все чітко розуміємо, але деколи слова та дії розходяться», – підкреслила посадовиця.

Водночас вона додала, що задуми Росії стосовно бліцкригу Україна провалила. «Ми встояли перший рік, ми об'єдналися та були єдиним «кулаком», нам допомагав і допомагає світ. Маємо саме такі імпульси давати світові, що ми готові битися і стояти, готові боротися та перемагати», – сказала глава Мінреінтеграції.

Читайте також: Глава МЗС Кулеба прокоментував чутки щодо своєї відставки

Як повідомлялося, нещодавно віцепрем'єр-міністр Верещук спростувала чутки про свій перехід у Міністерство оборони. Однак до цього в інтерв'ю «Радіо Свобода» на запитання, чи погодилася б вона обійняти посаду міністра оборони, посадовиця відповіла, що виконає будь-яку волю Президента та уряду. При цьому тоді підкреслила, що бачить себе саме в Мінреінтеграції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-