Сьогодні в Укрінформі обговорять міжнародний трибунал для Путіна

Сьогодні в Укрінформі обговорять міжнародний трибунал для Путіна

Вечірній стрім
Укрінформ
У четвер, 17 серпня, о 20:00 на Ютуб-каналі Ukrinform TV виходить чергова програма "Укрінформ: Вечірній стрім". Її тема – "Міжнародний трибунал: хто посадить Путіна?".

За даними Офісу Генеральної прокуратури, на 14 серпня 2023 року зареєстровано понад 103 тис. проваджень щодо злочинів агресії та воєнних злочинів росіян проти України.

Сьогодні 38 держав підтримують створення Спеціального трибуналу щодо злочину агресії РФ. Нещодавно генпрокурор Андрій Костін повідомив, що координаційна група розглядає варіант створення так званого інтернаціоналізованого трибуналу щодо злочину агресії Росії проти України, а також створення трибуналу на підставі резолюції Генеральної асамблеї ООН.

Водночас Президент Володимир Зеленський раніше заявляв, що "Україна виступає проти гібридних форматів трибуналу щодо російського злочину агресії".

Читайте також: РФ має отримати вирок Міжнародного трибуналу, а не українського суду

Україна також хоче покрити збитки, завдані Росією, за рахунок заморожених активів РФ. У країнах ЄС зберігаються російські активи на суму понад 220 млрд євро. Єврокомісія працює над юридичним рішенням щодо механізму переведення заморожених активів у відшкодування.

Учасниками програми стануть посол з особливих доручень Міністерства закордонних справ України Антон Кориневич та виконавча директорка організації "Центр громадянських свобод" Олександра Романцова.

Під час стріму вони обговорюватимуть: чим міжнародний трибунал над Путіним та росіянами-злочинцями відрізнятиметься від всіх інших судів; чи має Путін імунітет; як і хто збирає докази злочинів; чому Україна не підтримує гібридний формат та як змусити Росію виплачувати репарації

Ведучий – журналіст Василь Самохвалов.

"Укрінформ: вечірній стрім" виходить в ефір щопонеділка та щочетверга на Ютуб-каналі Ukrinform TV. Це програма, де провідні експерти країни обговорюють актуальні події України та світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-