Рада у вересні може відновити обов'язкове е-декларування — Веніславський

Рада у вересні може відновити обов'язкове е-декларування — Веніславський

Укрінформ
Є всі шанси, що Верховна Рада наприкінці серпня або на початку вересня ухвалить закон про повернення обов'язкового е-декларування статків.

Про це сказав у коментарі Українському радіо член парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, член фракції партії "Слуга народу Федір Веніславський, передає Укрінформ.

За його словами, відновлення декларування, зокрема під час війни, є одним із дискусійних для кожного посадовця законопроєктів.

"Законопроєкт викликав суттєві дискусії, але ми маємо практично одностайну підтримку – відбулося голосування за цей законопроєкт у першому читанні. Зараз закінчується процес подання законодавчих пропозицій та поправок до другого читання. Будемо очікувати, що парламентський комітет з антикорупційної політики дуже швидко опрацює законодавчі пропозиції та поправки і винесе до зали на друге читання. Я думаю, що у нас є всі шанси на цій сесії, яка має закінчитися відповідно до Конституції в серпні або на початку вересня, ухвалити його”, - сказав Веніславський.

Читайте також: У НАЗК запевняють, що після відновлення е-декларування колапсу не буде

На його переконання, тоді ж Рада може ухвалити закон про поновлення фінансової звітності політичних партій.

“Фактично це вимога боротьби з олігархатом, який дуже часто використовує тіньові можливості для фінансування політичних партій. Це є надмірний вплив, про що йдеться в законі про олігархів", – зазначив Веніславський.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 9 серпня ухвалила у першому читанні законопроєкт про відновлення обов’язкового фінансового звітування політичних партій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-