Глава МЗС Румунії засудила удари РФ по українських зерносховищах

Глава МЗС Румунії засудила удари РФ по українських зерносховищах

Укрінформ
Міністерка закордонних справ Румунії Лумініца Одобеску засудила чергові удари Росії по Україні, зокрема, по зерносховищах в українських портах «Рені» та «Ізмаїл».

Про це вона написала у соцмережі Х (колишній Твіттер), передає Укрінформ.

«Я рішуче засуджую продовження ударів Росії по невинних людях, цивільній інфраструктурі, включно із зерносховищами в українських портах «Рені» й «Ізмаїл». Цими кричущими порушеннями міжнародного права Росія продовжує ставити під загрозу глобальну продовольчу безпеку і безпеку судноплавства в Чорному морі», – наголосила Одобеску.

Як пише агентство Reuters із посиланням на дані управління румунського порту Констанца, за перші сім місяців року Україна відправила 8,1 мільйона тонн зерна через цей порт.

У липні ці темпи сповільнилися, коли Росія почала атакувати українську інфраструктуру в портах.

Річка Дунай є ключовим водним маршрутом України для експорту зерна після того, як доступ до її власних чорноморських портів було закрито через вихід Росії з зернової угоди у липні. Відтоді Росія неодноразово атакувала дунайські порти.

Читайте також: Відновлення «зернової угоди» є критично важливим – ФАО

Як повідомляв Укрінформ, унаслідок нічної дронової атаки по Одеській області руйнувань зазнали складські приміщення та зерносховища одного з портів Дунаю.

До цього, у ніч на 2 серпня армія РФ атакувала Ізмаїл із використанням ударних безпілотників іранського виробництва "Shahed-136/131".Суттєвих руйнувань зазнали триповерхова будівля Морвокзалу, елеватор, зернові ангари, резервуари одного з вантажних терміналів, виробничі, складські приміщення та адмінбудівля Українського дунайського пароплавства.

Фото: Mediafax

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-