Посол Перу вручив копії вірчих грамот заступниці глави МЗС України

Посол Перу вручив копії вірчих грамот заступниці глави МЗС України

Укрінформ
У вівторок, 15 серпня, посол Республіки Перу в Україні за сумісництвом Хуберт Віланд Конрой вручив копії вірчих грамот першій заступниці міністра закордонних справ Еміне Джапаровій.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в МЗС.

Перша заступниця висловила вдячність Республіці Перу за чітку позицію та широку підтримку українських ініціатив у міжнародних організаціях, зокрема у Генеральній асамблеї ООН.

Зазначається, що співрозмовники погодилися з необхідністю продовження діалогу між країнами на всіх рівнях та обговорили можливість долучення Перу до Міжнародної кримської платформи.

Джапарова підтвердила зацікавленість української сторони у залученні Перу до реалізації Української формули миру та участі президентки Перу Діни Болуарте у Глобальному саміті миру, який Українська держава планує провести цього року.

Посол Хуберт Конрой, у свою чергу, запевнив у незмінності підтримки його державою територіальної цілісності та суверенітету України, солідарність з українським народом, який героїчно бореться проти російської агресії.

Він також підтвердив позицію щодо важливості притягнення до міжнародної кримінальної відповідальності усіх російських злочинців, відповідальних за злочини проти людяності у ході цієї жорстокої неспровокованої агресивної війни.

Читайте також: Посол України в Нідерландах вручив вірчі грамоти королю

Крім того, за даними МЗС, сторони обговорили можливість надання додаткової гуманітарної допомоги Україні, зокрема, у сфері розмінування.

Як повідомлялося, Україна запропонувала Перудолучитися до реалізації окремих елементів Формули миру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-