Цинізм і повне ігнорування міжнародного права: Франція відреагувала на ракетну атаку РФ

Цинізм і повне ігнорування міжнародного права: Франція відреагувала на ракетну атаку РФ

Укрінформ
Росія, обстрілюючи цивільну інфраструктуру України, безсоромно порушує всі принципи міжнародного гуманітарного права.

Про це заявило Міністерство закордонних справ Франції у коментарі з приводу чергових ракетних обстрілів України, передає Укрінформ.

«Франція рішуче засуджує нові російські удари, що були завдані сьогодні по Львову й Луцьку на заході України і спричинили загибель трьох людей, а також по містах Дніпру та Краматорську, призвівши до смерті однієї людини. Ці атаки вкотре були спрямовані на цивільну інфраструктуру, включно з житловими будинками, що вкотре засвідчує цинізм і повне ігнорування Росією всіх принципів міжнародного гуманітарного права, які вона безсоромно порушує», - заявили у зовнішньополітичному відомстві.

Читайте також: Ракетна атака РФ: Клименко розповів про наслідки обстрілів восьми регіонів

У МЗС наголосили, що Франція продовжить надавати військову підтримку Україні для зміцнення можливостей протиповітряної оборони, а також підтримку українських судів і Міжнародного кримінального суду для боротьби з безкарністю за воєнні злочини.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 15 серпня війська РФ випустили по Україні 28 крилатих ракет різних типів, 16 з них були знищені ППО.

За даними Прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, унаслідок чергової ракетної атаки в Україні пошкоджені цивільні об’єкти у восьми регіонах, зокрема житлові будинки, освітні заклади, лікарня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-