МЗС України засуджує провокацію Росії щодо турецького судна

МЗС України засуджує провокацію Росії щодо турецького судна

Заява
Укрінформ
Міністерство закордонних справ України рішуче засудило провокативні дії Російської Федерації 13 серпня в Чорному морі щодо турецького суховантажу "Сукру Окан", який прямував в порт Ізмаїла.

Про це йдеться у заяві зовнішньополітичного відомства, передає Укрінформ.

"ВМС РФ грубо порушили Статут ООН, Конвенцію ООН з морського права та інші норми міжнародного права. Такі дії стали черговим прикладом цілеспрямованої політики Росії щодо створення загроз свободі навігації та безпеці торговельного мореплавства в Чорному морі. Висловлюємо підтримку та солідарність із Туреччиною як нашим стратегічним партнером та закликаємо міжнародну спільноту вжити рішучих заходів задля унеможливлення дій РФ, які перешкоджають мирному проходженню суден в Чорному морі", – заявили у МЗС.

Читайте також: Обстріл Росією суховантажу в Чорному морі вимагає чіткої юридичної фіксації - Подоляк

У заяві зазначається, що Росія має бути позбавлена можливості блокувати міжнародні маршрути в Чорному морі, зокрема до українських морських портів. "У цьому зв’язку Україна закликає партнерів посилити зусилля задля збереження функціонування Чорноморської зернової ініціативи, яка відіграє ключову роль в забезпеченні глобальної продовольчої безпеки", – акцентували у зовнішньополітичному відомстві.

Як повідомлялося, у неділю, 13 серпня, російські військові відкрили попереджувальний вогонь по суховантажному судну "Сукра Окан" під прапором Палау, що прямувало в український порт Ізмаїл.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-