Україна почала переговори з Британією щодо безпекових гарантій – ОП

Україна почала переговори з Британією щодо безпекових гарантій – ОП

Фото
Укрінформ
Україна і Велика Британія 11 серпня розпочали перший раунд переговорів на робочому рівні щодо двосторонньої угоди про надання безпекових гарантій.

Про це повідомив Офіс Президента, передає Укрінформ.

Українську делегацію очолив керівник ОП Андрій Єрмак.

Фото: ОП

Зазначається, що проведення переговорів передбачене Спільною декларацією про підтримку України. Ця декларація є основою для розробки відповідних двосторонніх документів.

Читайте також: Єрмак: Уже говоримо про наступну зустріч на рівні радників лідерів держав

Як зауважили в ОП, Британія стала другою після Сполучених Штатів Америки державою, із якою розпочаті такі переговори. Вона продовжила позитивну динаміку виконання досягнутих Україною безпекових домовленостей із ключовими міжнародними партнерами.

"Велика Британія постійно демонструє лідерство та приклад в ухваленні та реалізації найсміливіших рішень із підтримки України. Український народ високо цінує вже надану допомогу, і ми переконані в подальшому зміцненні нашого стратегічного партнерства як до, так і після перемоги", – підкреслив Єрмак.

Фото: ОП

Наголошується, що згадані двосторонні гарантії для України є елементом зміцнення спільної безпеки у всьому євроатлантичному регіоні.

Як повідомляв Укрінформ, 12 липня на полях саміту НАТО у Вільнюсі лідери країн "Групи семи" (G7) погодили "Спільну декларацію про підтримку України".

3 серпня Україна розпочала переговори щодо двосторонньої угоди про надання безпекових гарантій зі Сполученими Шатами Америки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-