Подоляк: Будь-які домовленості з Росією призведуть лише до наступного етапу агресії

Подоляк: Будь-які домовленості з Росією призведуть лише до наступного етапу агресії

Укрінформ
Для України справжня перемога буде лише після падіння путінського режиму, оскільки Путін завжди прагнутиме реваншу.

Як передає Укрінформ, про це заявив в інтерв'ю австрійському виданню Der Standard радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк.

"Абсолютно. Для нас перемога означає не лише відновлення кордонів 1991 року. Якщо Росія залишиться з нинішньою політичною елітою, вона завжди прагнутиме реваншу. Правлячі еліти Росії мають впасти. Я маю на увазі еліти навколо Володимира Путіна", - відповів Подоляк на питання, чи вимагає перемога України та, відповідно, мир падіння путінського режиму.

Читайте також: Подоляк про зустріч у Джидді: Не всі країни розуміють, чому Росія має залишити територію України

За його словами, РФ ставить все на кін: "Росія або виграє, або програє". "Якщо Росія переможе, то міжнародного права більше не буде. Тоді ми побачимо інші терористичні атаки і вторгнення по всьому світу. Якщо Росія програє, то вона буде зайнята своїми внутрішніми проблемами, а безпека європейського континенту може бути відновлена", - заявив Подоляк.

Він наголосив, що наразі на фронті вирішується питання, чи буде поважатися міжнародне право, а тому Україна потребує більше зброї, оскільки це дозволить швидше закінчити війну.

"Ми повинні дати зрозуміти світові, що цю війну не можна закінчити компромісом. Має бути зрозуміло, що ця війна може закінчитися лише тоді, коли Росія програє цю війну і виведе свою армію з України", - додав радник керівника ОПУ.

Читайте також: Подоляк: Усім уже має бути ясно, що в нинішньому вигляді Росія існувати не може

Він наголосив, що на даний момент з Росією, яка не дотримується жодних угод, неможливо досягти жодних домовленостей. "Сила Росії базується на експансії – і під цим я маю на увазі напади на інші держави. Тому немає сенсу підписувати договори з Росією. Росія ніколи не буде їх дотримуватися. Для Росії експансія є основним принципом… Для Росії не існує ніяких домовленостей. Будь-які домовленості з Росією призведуть лише до наступного етапу агресії", - заявив Подоляк.

За його словами, Росія продовжує наполягати на тому, щоб всі її вимоги були виконані, що де-факто означає капітуляцію України. Однак, "це не є основою для переговорів". "З іншого боку, є держави – і тут ми також говоримо про Китай – які займають нейтральну позицію. Ми повинні консультуватися з цими державами, щоб дати зрозуміти, що в цій війні не може бути компромісів, щоб дати зрозуміти, яка природа цієї війни, і чому неможливо укласти якусь угоду з Росією", - прокоментував Подоляк недавні консультації у Саудівській Аравії.

Як повідомляв Укрінформ, раніше радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк висловив переконання, що успіхи українських військових на фронті стануть каталізатором наступної кризи у Російській Федерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-