Зеленський обговорив із президентом Замбії «зернову угоду» та запросив до Глобального саміту миру

Зеленський обговорив із президентом Замбії «зернову угоду» та запросив до Глобального саміту миру

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський провів переговори з Президентом Замбії Хакаінде Хічілемою, обговорили зернову угоду і підготовку до Глобального саміту миру.

Як передає Укрінформ, про це глава держави повідомив у соцмережі Х (колишній Твіттер).

"Переговори з Президентом Замбії Хакаінде Хічілемою. Формула миру та відновлення Чорноморської зернової ініціативи", - написав Зеленський. 

За його словами, під час розмови йшлося про те, що використання їжі як зброї неприпустиме. 

Президент запросив Замбію долучитися до підготовки Глобального саміту миру та взяти участь у наступній зустрічі на рівні радників.

Як повідомлялося, у Джидді (Саудівська Аравія) 5-6 серпня відбулася друга зустріч на рівні радників з національної безпеки та політичних директорів щодо ключових принципів миру на основі Формули миру Президента України Володимира Зеленського.

Читайте також: Африканські лідери закликали Путіна показати «прагнення до миру» – президент Сенегалу

У Формулі миру йдеться про забезпечення радіаційної, ядерної, продовольчої, енергетичної безпеки, звільнення всіх полонених і депортованих, виконання Статуту ООН і відновлення територіальної цілісності України та світового порядку, виведення російських військ і припинення бойових дій, повернення справедливості, протидію екоциду, недопущення ескалації, фіксацію закінчення війни.

Восени очікується проведення Глобального саміту миру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-