Закон про лендліз не змінить ситуації зі зброєю для України – Огризко

Закон про лендліз не змінить ситуації зі зброєю для України – Огризко

Укрінформ
Колишній міністр закордонних справ, керівник Центру дослідження Росії Володимир Огризко вважає, що закон про лендліз у разі його продовження не змінить ситуації з отриманням Україною від США необхідних озброєнь через відсутність політичного рішення американського керівництва.

Таку думку дипломат висловив в інтерв’ю «Ukrlife.TV», передає Укрінформ.

«Уявімо собі, що лендліз запрацював. Але якщо немає політичного рішення про передачу нам тих озброєнь, які нам необхідні, то він не змінює ситуації. Якщо йтиметься про те, що нам просто даватимуть більшу кількість снарядів чи танків, то він не вирішує ключового питання – отримання засобів, які нам сьогодні вкрай необхідні, тому що немає політичного рішення, і буде лендліз чи його не буде, ситуація не змінюватиметься», - сказав Огризко.

Він додав, що поки що у США є гроші для допомоги Україні, а Держдеп заявив, що програма підтримки формується таким чином, щоб вона продовжувалася незалежно від прізвища того, хто очолить країну після виборів.

«Але питання у політичній волі керівництва США дати нам те, що сьогодні Україні вкрай необхідно», - зауважив ексглава МЗС.

Читайте також: У Конгрес США внесли законопроєкт про енергетичну безпеку в Україні та Європі

Як повідомлялося, посол України у США Оксана Маркарова наприкінці липня заявила, що українські дипломати зараз дуже активно працюють над продовженням дії закону про лендліз у Сполучених Штатах.

9 травня 2022 року президент США Джо Байден затвердив закон S. 3522 про лендліз та захист демократії в Україні – 2022, який дозволяє задіяти програму прискореної допомоги Україні з боку Сполучених Штатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-