Рішення про будь-які переговори з Путіним має приймати особисто Зеленський - Держдеп

Рішення про будь-які переговори з Путіним має приймати особисто Зеленський - Держдеп

Укрінформ
Україна відіграє головну роль щодо визначення власного майбутнього, і Президент Зеленський має особисто приймати рішення щодо будь-яких потенційних переговорів із Путіним.

Так прокоментував повідомлення щодо пропозиції ОАЕ організувати зустріч глав України і Росії на кліматичній конференції COP28 у Дубаї речник Держдепу Метью Міллер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Щодо будь-якої зустрічі між Президентом Зеленським і президентом Путіним, я би сказав, що це рішення має приймати сам президент Зеленський. Ми чітко дали зрозуміти, що саме Україна керує процесом, коли йдеться про її майбутнє, і це стосується будь-яких потенційних переговорів», - зауважив представник Держдепу.

Водночас, за його словами, українська сторона чітко наголошувала, що відкрита до переговорів з Росією, які поважатимуть територіальну цілісність України та її суверенітет.

Читайте також: Держдеп відреагував на повідомлення щодо потенційного замаху на Зеленського

«Але перешкодою завжди було і залишається те, що Володимир Путін не відмовився від своїх імперіалістичних цілей, не відмовився від переконання, що Україна, за його словами, не є справжньою країною. І він не вивів свої війська з території України»,- зауважив Міллер.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Держдеп США категорично спростував заяви російської сторони про те, що Сполучені Штати начебто відмовляли Київ від проведення мирних переговорів з російською стороною.

Фото: c-span.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-