Зеленський сказав, як можуть допомогти країни Латинської Америки Україні у захисті від агресії РФ

Зеленський сказав, як можуть допомогти країни Латинської Америки Україні у захисті від агресії РФ

Укрінформ
У війні з Росією країни Латинської Америки можуть допомогти Україні у різний спосіб: гуманітарна допомога, розмінування, постачання обладнання для водопостачання, енергетичного сектору та інформаційна підтримка.

Про це сказав Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю латиноамериканським ЗМІ, повідомляє Укрінформ.

"Ми просимо, насамперед, зброю у інших країн. Але не усі це можуть зробити через своє внутрішнє законодавство або через відсутність озброєння. Однак гуманітарна допомога, допомога у розмінуванні, системи щодо постачання питної води, допомога в питаннях енергетики, політична та інформаційна підтримка – це те, чим можуть допомогти інші країни, в тому числі країни Латинської Америки", – заявив Президент.

За його словами, люди різних країн спочатку повинні зрозуміти прості речі про війну в Україні, і для цього не потрібен глибокий аналіз, а просто розуміння тих жахливих речей, які вчиняє Росія на нашій території.

Для прикладу він назвав масштаби замінування української території, які співмірні з площею приблизно Уругваю.

"В Україні заміновано території площею 200 тисяч квадратних кілометрів. До прикладу площа Уругваю десь 200 тисяч квадратних кілометрів також. Тому люди Уругваю мають зрозуміти, що це наче вся їх країна замінована. Що це? Війна? Ні, це не війна, це – тероризм: це люди, яким відкриває кінцівки, це фермери, які обробляють свою заміновану землю. Тобто це перше, що треба зрозуміти, – ситуацію в Україні та уявити розміри наслідків російської агресії", – зазначив Зеленський.

Другий приклад, який він назвав, – це підрив Каховської ГЕС. "У п'яти областях немає питної води. Це соціальний вибух. І тепер знову собі уявіть, що територія такої країни, як Уругвай, залишається без питної води", – додав Президент.

За його словами, ці два приклади яскраво показують, що можуть переживати такі країни, як Уругвай, через війну і тероризм. "Це наче дві ваші держави: одна – без води, а інша – замінована. Ось такі наслідки російської війни. Тому це не конфлікт і навіть не просто війна. Це страшний терор. Вони чітко розуміють, що для того, аби розмінувати таку площу, це треба десятиліття", – підкреслив глава держави.

Тому важливо, наголосив Президент, щоб громадяни різних країн розуміли, чому важливо підтримувати Україну.

Читайте також: Зеленський і Рютте обговорили зустріч у Джидді, ситуацію на фронті та зміцнення ППО

Як повідомлялося, загальна площа замінованих територій в Україні удвічі більша, ніж площа Австріїі, і в чотири рази більша за площу Швейцарії.

Унаслідок бойових дій наразі Україна є найбільш замінованою країною у світі. Вибухонебезпечні предмети забруднили територію країни розміром приблизно з Флориду чи Уругвай. На розмінування знадобляться десятки років та мільярди доларів.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-