У США пояснили позицію щодо гарантій безпеки України

У США пояснили позицію щодо гарантій безпеки України

Укрінформ
Сполучені Штати в переговорах з Україною про довгострокові зобов’язання у сфері безпеки зосередяться на посиленні ЗСУ для оборони й стримування російської агресії, а також на прозорості інституцій, ефективності врядування й реалізації реформ.

Про це йдеться у повідомленні Держдепартаменту США щодо початку переговорів з Україною про гарантії безпеки, передає Укрінформ.

«Сьогодні представники Держдепартаменту, Міноборони та Ради нацбезпеки зустрілися з українськими колегами, щоби розпочати переговори про довгострокові зобов’язання у сфері безпеки між двома країнами», - зазначається в повідомленні.

При цьому підкреслюється, що ці зобов’язання зосереджуватимуться на тому, щоби забезпечити Україну потужними силами, здатними захистити країну зараз, а також стримувати російську агресію в майбутньому. Крім того, передбачається підтримка й підвищення ефективності й прозорості оборонних інституцій і промисловості України. Водночас зусилля охоплюватимуть посилення реформ в Україні, «які сприятимуть належному врядуванню, необхідному для просування до її євроатлантичних прагнень».

У Держдепі зазначили, що двосторонні дискусії проходять у межах, визначених Спільною декларацією G7 про підтримку України. Цей документ прагне офіційно «закріпити постійну підтримку Сполученими Штатами України, яка захищає свій суверенітет і територіальну цілісність, відбудовує економіку, захищає своїх громадян і прагне до інтеграції в євроатлантичну спільноту», уточнили у зовнішньополітичному відомстві.

Читайте також: До декларації G7 про гарантії безпеки для України приєдналися вже 12 держав - Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, українська сторона 3 серпня поінформувала про початок переговорів зі США щодо двосторонньої угоди про надання гарантій безпеки Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-