За мораллю дружин нардепів стежити не можу: Арахамія - про дорогі покупки родини Торохтія

За мораллю дружин нардепів стежити не можу: Арахамія - про дорогі покупки родини Торохтія

Укрінформ
Голова фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Давид Арахамія прокоментував дороговартісні покупки родини народного депутата України Богдана Торохтія та відпочинок його родини у Болгарії.

Про це він розповів у інтерв’ю інформаційному агентству "РБК-Україна", передає Укрінформ.

«Дружина Торохтія не належить до нашої політичної партії. Ще до того, як вони були одружені, вона вже вела такий самий, скажімо так, демонстративний спосіб життя, з Майбахами, Бентлі та іншими речами, які на той момент не стосувалися навіть самого Торохтія. Коли трапилася ця історія, я її уважно вивчав. Враховуючи те, що і після укладення шлюбу з Торохтієм вона не змінила своїх звичок, не перестала користуватися Інстаграмом, і гуляла за ті гроші, які вона має…», - зазначив він.

На його думку, дружина Торохтія, Аліна Левченко, має окреме джерело доходів, що легко перевірити, порівняти її статки до шлюбу та після. 

Читайте також: Арахамія заявив, що не знав про поїздку Арістова на Мальдіви

«Якби вона до весілля з ним їздила на Ланосі, а потім почала їздити на Мерседесі, це була б інша справа», - додав Арахамія.

Водночас голова фракції "Слуга народу" у ВР зауважив, що намагається стежити за мораллю депутатів, «але за мораллю їхніх дружин я вже стежити не можу».

Коментуючи сімейний відпочинок Торохтія в Болгарії, Арахамія зауважив, що нардепу тоді було виписано відпустку, адже «на той час ще можна було так робити, і він поїхав за дитиною».

«Я не хотів би особливо вдаватися до деталей, але там були судові процеси навколо дитини, і він її супроводжував. Це не Арістов із Мальдівами», - сказав голова парламентської фракції.

Окрім того, він розповів, що провів бесіду з самим Торохтієм та його дружиною.

Читайте також: На виключення з фракції «Слуга народу» є ще кілька претендентів – Арахамія

«Але все ж таки це трохи не та ситуація. Тут є деякі спроби маніпулювати ситуацією, щоби ще більше зменшити нашу фракцію. А щодо Арістова на нас ніякого тиску не було. Як тільки з'явилася інформація від журналістів, ми одразу верифікували інформацію та миттєво ухвалили рішення. По Торохтію був тиск, але я розібрався. Так, це провина, але не так його, як його дружини, яка не є членом фракції. І, зрештою, Торохтій все одно понесе за це політичну відповідальність, якщо захоче ще раз кудись балотуватися», – резюмував він. 

Як повідомлялося, журналісти Bihus.Info зафіксували, як народний депутат Богдан Торохтій використовує придбаний у березні 2023 року Mercedes-Benz EQS, та знайшли докази виїзду на море до Болгарії під час воєнного стану.

27 липня Верховна Рада достроково припинила повноваження народного депутата із парламентської фракції "Слуга народу" Юрія Арістова, якого в середині липня помітили на Мальдівах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-