Варшава прагне добрих відносин із Києвом – МЗС Польщі

Варшава прагне добрих відносин із Києвом – МЗС Польщі

Укрінформ
Віцеміністр закордонних справ РП Павел Яблонський наголосив, що Польща прагне мати добрі відносини з Україною, які базуватимуться на принципі взаємоповаги та розуміння національних інтересів.

Про це повідомляє Польське радіо, передає Укрінформ.

Як зазначається, 2 серпня у Міністерстві закордонних справ РП відбулася зустріч із тимчасовим повіреним у справах України.

За словами Яблонського, Варшава прагне добрих відносин з Києвом, але вони мають базуватися на принципі взаємної поваги та розуміння національних інтересів.

Він додав, що Польща й надалі прагне підтримувати Україну у війні з Росією, оскільки РФ є загрозою також для поляків.

«Ми захищаємо Польщу. Україна захищає себе, але у нас є спільний інтерес, і ми підтримуємо в цьому одне одного. Є питання, щодо яких ми маємо інший погляд, щодо яких ми досі не можемо дійти згоди. Ніхто цього не приховує, але ми працюємо над цим», — зазначив посадовець.

Читайте також: Клімкін – про Україну та Польщу: Друзі можуть сваритися, та це не привід офіційно з'ясовувати відносини

Як повідомлялося, голова Бюро міжнародної політики при президентові Польщі Марцін Пшидач, коментуючи вимогу п’яти країн ЄС продовжити обмеження на імпорт українського зерна, заявив, що Києву «варто було б почати цінувати ту роль, яку Польща відігравала для України в останні місяці та роки».

Заступник керівника Офісу Президента Андрій Сибіга назвав такі заяви безпідставними.

Пізніше Міністерство закордонних справ України запросило посла Польщі в Україні Бартоша Ціхоцького.

Міністерство закордонних справ Польщі 1 серпня повідомило, що у зв'язку із заявами представників української влади до МЗС викликали посла України в Польщі Василя Зварича. Та оскільки Зварич зараз перебуває в Києві на нараді послів, до МЗС Польщі у середу був запрошений його заступник.

Президент Володимир Зеленський заявив у Твіттері, що Україна надзвичайно цінує історичну підтримку Польщі, яка разом із Україною стала справжнім щитом Європи, «і жодної тріщинки в цьому щиті бути не може».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-