Подоляк про саміт Росія-Африка: Путіна як сильного лідера не існує

Подоляк про саміт Росія-Африка: Путіна як сильного лідера не існує

Єдині новини
Укрінформ
Саміт Росія-Африка додатково засвідчив абсолютну втрату російським президентом Володимиром Путіним суб’єктності. Його як сильного лідера більше не існує.

Таку думку в ефірі телемарафону "Єдині новини" висловив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк.

«Для нас його не існує. Це не та людина, з якою можна про щось домовитись. Навіть не з точки зору, що він знаходиться в іншому ціннісному вимірі, а з того, що він не дотримується слів. Він ні на що не впливає. Вважаю, що саміт Росія-Африка додатково підкреслив про абсолютну втрату Путіним суб’єктності. З ним не рахуються навіть країни Африки», - зазначив Подоляк.

Читайте також: Африканські лідери вимагають від Росії відновлення «зернової угоди»

Представник ОП уточнив, що на саміті були відсутні багато африканських лідерів, а ті, які приїхали, а також залежні від Росії у фінансовому та збройному контексті, відверто відмовляються від «подачок» та говорять з позиції диктату, зокрема щодо зернової ініціативи.

«Ви тільки вдумайтесь, африканські країни не вважають Путіна суб’єктом глобального політичного процесу. І вони з ним мають відверту агресивну розмову. Три дні людина (Путін - ред.) щось випрошує в африканських лідерів, пояснює. Це поведінка приниженої, спантеличеної, панікуючої людини. Ми переконались, що Путіна як сильного лідера не існує», - резюмував Подоляк.

Читайте також: Розвідка Британії: Понад 20 африканських лідерів не поїхали на саміт у РФ через її вихід із «зернової угоди»

Як повідомлялось, 27-28 липня, у Санкт-Петербурзі пройшов другий саміт Росія-Африка. Він відбувся не на тому рівні, на який розраховували в Кремлі, і показав слабкість російського президента. Захід відвідали 17 африканських лідерів з 54 запрошених. Інші держави були представлені делегаціями, які очолювали міністри або посли. Ще п'ять – уникнули участі в саміті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-