Зеленський зустрівся з прем’єром Катару

Зеленський зустрівся з прем’єром Катару

Фото, відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський у Києві провів зустріч із прем’єр-міністром, міністром закордонних справ Катару шейхом Мухаммадом бін Абдулрахманом Аль Тані.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на офіційне інтернет-представництво глави держави.

Відео: ОП

«Цінуємо цей візит і вважаємо його важливим проявом підтримки та солідарності Катару з нашою державою. Щиро вдячні за всю отриману від Катару допомогу», – сказав Зеленський.

Він відзначив важливість першого візиту катарського посадовця в Україну. Зі свого боку Мухаммад бін Абдулрахман Аль Тані переказав вітання від Еміра Катару й повідомив про намір цієї держави виділити 100 млн дол. США на підтримку гуманітарних потреб України.

Читайте також: Катар готовий посприяти у поверненні з РФ українських дітей – Шмигаль

Президент України поінформував співрозмовника про щоденні ракетні удари Росії по Одесі, намагання зруйнувати історичний центр міста, що перебуває під охороною ЮНЕСКО, та цивільну портову інфраструктуру. У цьому контексті сторони обговорили подальші кроки на шляху забезпечення глобальної продовольчої безпеки та продовження безпечного функціонування «зернового коридору».

Особливу увагу було приділено питанням реалізації української формули миру та плану відбудови України. Глава держави окремо наголосив на можливостях для катарських інвестиційних фондів і ділових кіл брати участь в імплементації конкретних програм розвитку та відновлення нашої країни.

Читайте також: Катар виділяє $100 мільйонів на подолання гуманітарної кризи в Україні - премʼєр

Як повідомляв Укрінформ, 28 липня також відбулася зустріч Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля з прем’єр-міністром Катару. Загалом це перший його візит з початку встановлення дипломатичних відносин між країнами.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-