Результати виборів у Польщі не вплинуть на подальшу підтримку України – Сікорський

Результати виборів у Польщі не вплинуть на подальшу підтримку України – Сікорський

Ексклюзив
Укрінформ
Результати парламентських виборів у Польщі восени цього року не вплинуть на подальшу підтримку України, яка й надалі залишатиметься активною.

Про це в інтерв’ю Укрінформу заявив ексглава МЗС Польщі, євродепутат від польської “Громадянської платформи” (PO) Радослав Сікорський.

“Я є керівником групи з питань міжнародної політики найбільшої опозиційної партії – "Громадянської платформи". Відтак можу запевнити, що політика підтримки України буде так само активною. У цьому питанні немає різниці між урядом й опозицією”,- зазначив Сікорський.

Він додав, що у випадку перемоги PO його політсила перестане сваритися з європейськими інституціями і важливими союзниками, такими як Німеччина.

Читайте також: Захід не має морального права говорити про втому від війни - євродепутат Сікорський

“Тож Польща буде більш впливовою і результативною у своїй діяльності також і в українських питаннях”, - констатував політик.

Як повідомляв Укрінформ, президент Польщі Анджей Дуда заявив, що парламентські вибори в РП, ймовірно, відбудуться у жовтні, не виключено, що 15-го.

За польським законодавством, термін проведення виборів до Сейму і Сенату Польщі визначає президент країни. Він має призначити дату не пізніше ніж 90 днів до завершення чинної каденції обох палат парламенту. Таким чином, цього року він має назвати дату виборів до 14 серпня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-