США та Італія продовжать підтримувати Україну, скільки буде потрібно

США та Італія продовжать підтримувати Україну, скільки буде потрібно

Заява
Укрінформ
Президент США Джо Байден та прем’єр-міністр Італії Джорджа Мелоні за підсумками зустрічі у Білому домі продовжили всеохоплюючу підтримку України, скільки це буде потрібно.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у заяві, опублікованій на сайті Білого дому.

«Обидва лідери підтримують Україну у той час, коли вона захищає себе від агресії Росії. Сполучені Штати та Італія продовжуватимуть надавати політичну, військову, фінансову та гуманітарну допомогу Україні стільки, скільки це буде потрібно, з метою досягнення справедливого та тривалого миру, який поважатиме Статут ООН, суверенітет і територіальну цілісність України», - йдеться у заяві.

Зазначається, що Байден і Мелоні також підтверджують важливість надання Україні можливості експортувати продовольство через Чорне море та засуджують односторонній вихід Росії з Чорноморської зернової ініціативи, яка сприяла зниженню світових цін на продовольство, а також її атаки на українську зернову та транспортну інфраструктуру.

Читайте також: Радник Байдена: Захід продовжить санкційний тиск на Росію, а українці – військовий

«Обидві сторони також зобов’язуються продовжувати координацію щодо відновлення України та визнають роль, яку Італія відіграватиме в цих зусиллях, оскільки Італія буде головувати у G7 у 2024 році та прийматиме Конференцію з відновлення України у 2025 році», - йдеться у заяві.

Як повідомляв Укрінформ, президент США Джо Байден у четвер приймав у Білому домі голову Ради міністрів Італійської Республіки Джорджу Мелоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-