Міноборони Естонії про підтримку України: У нас немає інших варіантів

Міноборони Естонії про підтримку України: У нас немає інших варіантів

Укрінформ
Міністр оборони Естонії Ханно Певкур наголосив на необхідності продовжувати та посилювати військову підтримку України задля перемоги над агресором.

Про це він сказав у інтерв’ю АрміяInform, передає Укрінформ.

"Ми всі розуміємо, що маємо й надалі допомагати Україні, чим можемо. Час безперечно має значення. У нас немає інших варіантів, адже ми хочемо, щоб Україна виграла цю війну, то маємо допомагати їй у цьому", - наголосив естонський урядовець.

Читайте також: Естонія видала Штатам контрабандиста, який переправляв до Росії матеріали для ВПК

Він нагадав, що загальний обсяг наданої Естонією Україні допомоги вже перевищує 1% ВВП.

"Ось чому я вважаю, що всі інші країни також можуть зробити більше. Триває контрнаступ Збройних сил України. Дуже важливо продовжувати допомагати Україні", - заявив Певкур.

За його словами, в Естонії після повномасштабного вторгнення РФ в Україну переглянули підходи до оборонних закупівель і формування територіальної оборони.

"...Ми беремо практичні уроки з українського поля бою. Тому в Естонії переглянули підхід, зокрема щодо закупівлі та часових меж. Дійсно, ми вже зробили значні нові інвестиції, зокрема, в артилерію, берегову оборону та протиповітряну оборону. Це уроки, які ми отримали з українського досвіду, і ми маємо вдосконалюватися", - сказав він.

Читайте також: Естонія оголосила про новий пакет військової допомоги для України

Крім того, зазначив естонський міністр, у контексті національної безпеки пріоритетне значення для його країни має територіальна оборона та утримання резервної армії.

"Наша оборона базується на резервній армії, це означає, що в нас є строкова служба, після неї ви будете в запасі та братимете участь у різних навчаннях і тренуваннях. Тепер кожен охочий також має можливість приєднатися до Союзу оборони, який є добровольчою організацією", - сказав він.

Читайте також: Уряд Естонії знайшов рішення для передачі Україні заморожених активів РФ

За словами Певкура, до 2023 року в Союзі оборони було приблизно 10 тисяч учасників бойових дій, а впродовж цього року додатково залучать ще 10 тисяч військових. Таким чином, загальна чисельність особового складу Союзу оборони збільшиться до 20 тисяч осіб, які потрібно забезпечити озброєнням, навчати й утримувати.

"Отже, це буде частина нашої 44-тисячної структури армії, яка нещодавно змінилася. Усі ці уроки ми зараз отримуємо від України, і вони безпосередньо вплинули на наші дії впродовж останнього року", - наголосив міністр оборони Естонії.

Читайте також: Естонія вже спрямувала ₴16 мільйонів на відновлення мосту в Малині

За його словами, у травні Сили оборони Естонії провели наймасштабніші навчання «Весняний шторм». Вони проходили не лише на полігоні, а й у містах, у селах, у лісах, які належать приватним підприємцям.

"Саме так ми бачимо, як нам потрібно тренуватися, щоб боротися на полі бою. Ось чому стійкість і те, що ми робимо щодо нашої готовності захищатися, є надзвичайно важливим... Естонія — маленька країна, і ми повинні бути готові захистити свою країну, якщо це буде необхідно", - підкреслив Певкур.

Читайте також: Міністерства оборони України й Естонії уклали меморандум про співпрацю

Як повідомлялося, Естонія та Україна створили спільну слідчу групу, яка розслідуватиме ймовірні розкрадання з боку естонського некомерційного фонду Slava Ukraini та його українських партнерів 1,5 млн євро, що надали постраждалим від російсько-української війни.

Фото: Kermo Benrot

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-