Ліберія підтримала українську Формулу миру

Ліберія підтримала українську Формулу миру

Відео
Укрінформ
Ліберія висловила готовність долучитися до реалізації Формули миру та проведення відповідного саміту.

Про це заявив президент Ліберії Джордж Веа під час зустрічі з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу МЗС.

Сторони обговорили агресію РФ проти України та її наслідки для міжнародного миру та безпеки. Міністр детально розповів про десять пунктів Формули миру Президента Володимира Зеленського, яка має на меті відновлення справедливого та довготривалого миру в Україні.

«У відповідь ліберійська сторона рішуче засудила напад Росії на Україну та висловила готовність долучитися до зусиль з реалізації Формули миру та проведення відповідного саміту», - поінформували у зовнішньополітичному відомстві.

Під час зустрічі Кулеби з міністром закордонних справ Ліберії Ді-Максвеллом Кемайя окрему увагу було приділено виходу Росії з Чорноморської зернової ініціативи, яка відігравала важливу роль в забезпеченні глобальної продовольчої безпеки. Ліберійський міністр висловив підтримку крокам, які здійснює Україна задля збереження морського експорту українських зернових із українських портів.

Співрозмовники також обговорили розвиток двосторонньої співпраці в сферах торгівлі, будівництва, охорони здоров‘я та освіти.

Відео: МЗС

Як повідомляв Укрінформ, 23 липня Дмитро Кулеба візитом до Екваторіальної Гвінеї розпочав третє турне країнами Африки.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-