Посли країн G7 привітали ініціативу депутатів Ради щодо відновлення декларування

Посли країн G7 привітали ініціативу депутатів Ради щодо відновлення декларування

Укрінформ
Посли країн «Групи семи» привітали ініціативу народних депутатів щодо відновлення електронного декларування.

Про це повідомляється у Твіттері японського головування в групі послів G7 у Києві, передає Укрінформ.

«Посли G7 вітають ініціативу депутатів ВР щодо відновлення подання декларацій про активи та забезпечення максимальної прозорості (з обмеженими, пропорційними та чітко визначеними винятками, пов’язаними з воєнним станом). Це життєво важливий антикорупційний захід для і важливий крок на шляху до ЄС», - зазначили дипломати.

Читайте також: В Україні повернули довоєнні податки – Зеленський підписав закон

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада на найближчому засіданні розгляне в першому читанні законопроєкт про відновлення електронного декларування.

Верховна Рада на початку повномасштабної війни призупинила процес обов'язкового декларування майна чиновниками, дозволивши подати дані про свої статки вже після скасування воєнного стану. При цьому НАЗК залишило можливість для добровільного подання декларації.

Нині на розгляді в парламенті перебуває законопроєкт №8071, який відновлює процес подання та перевірки електронних декларацій. Міністерство юстиції розробило свою версію законопроєкту про повернення електронного декларування для державних посадовців. Урядовий проєкт піддавався критиці з боку антикорупційних організацій та громадянського суспільства.

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук закликав народних депутатів підтримати законопроєкт про відновлення подання електронних декларацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-